2014. április 12., szombat

Miénk a menny!



Itt a húsvét – a megújulás, az új élet, és a tavaszi öröm ideje. A tél elmúltával újjá éled a természet: hamarosan virágba borulnak a fák, kivirulnak a rétek, visszatérnek a költöző madarak. Kisüt a nap, eltűnnek a felhők – nem csak az égbolton, hanem depresszióra hajlamos, borongós, bús magyar lelkünk felett is. Hiszen véget ér a böjt, az önmarcangolás, a kesergés, a vezeklés időszaka, s végre eljön az önfeledt boldogság lehetősége.
            Csakhogy a nagypénteki keresztút után sokkal többről szól a húsvéti üzenet. A Krisztus megváltó halálának és új erőt adó feltámadásának hatása nem pusztán a természetben ismerhető fel, hanem sokkal inkább a természetfeletti világába emel minket. Aki minden hiábavalóságot ki tud selejtezni az életéből, és keresztre tudja feszíteni a világot önmagában – s kárnak és szemétnek ítél mindent, ami fontos, Őérte – annak új élete lesz! Aki képes meghalni a bűnnek, és keresztre feszíteni önmagát a világ számára – és eljutni odáig, hogy semmilyen közösséget nem vállal a bűnében fetrengő világgal – az eljutott az Isten Országáig!
            A húsvéti ünnepkör ugyanis éppen arról szól, hogy most már miénk a menny! Krisztus megszabadított minket mindentől, ami megakadályozott abban, hogy bejussunk a Mennyországba. Ráadásul megajándékoz mindazzal, ami pedig szükséges mindahhoz, hogy célba érjen az életünk! Téged is vár a Mennyország, kapuja számodra is nyitva áll – Jézus Krisztus neked is készített ott helyet. Ez életed legnagyobb lehetősége, élj vele. Mert ha lemaradsz, az ajtó bezárul, és te kívül maradsz – akkor viszont az lesz életed legnagyobb vesztesége! A templomok nyitva állnak ezen az ünnepen is, hogy segítsenek neked a felkészülésben… Engedd, hogy ez az ünnep rólad szóljon – a te Mennyországba való belépésed ünnepe legyen!
Áldott húsvéti készülődést kíván: Dr. Sándor Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése