2016. március 17., csütörtök

ÉLETÜNK POTYAUTASA: a bűn


Egy keresztyén sem úgy kel fel reggel, hogy ma bűnt fogok elkövetni... S mégis alig van Krisztus mai követői között is egy-néhány, aki úgy fekszik le, hogy "Köszönöm Uram, hogy ma megóvtál minden bűntől!".
MIÉRT?
Azt mondja a teológus: "simul iustus et peccator" - egyszerre igaz és bűnös, mert megigazított bűnösök vagyunk mindannyian: Kegyelemből élünk! A kérdés ebben az összefüggésben leginkább az, hogy mennyire vagyunk ezzel tisztában, s hogyan tudunk ezzel együttélni? Van ugyanis, aki ezt letagadja, s hívő gőggel, modern farizeusként ostorozza mások bűneit. A másik véglet sokkal szomorúbb: van aki a Pál apostol által is cáfolt mondatba kapaszkodik meg: "Vétkezzünk!" - mert ezzel nem a kegyelmet tesszük nagyobbá az életünkben, hanem az ítéletet! Nem élhetünk vissza a kegyelemmel....
MI AKKOR A BŰN?

Az élet potyautasa. Mint a fa tárgyaknál a kártevők, a fémeknél a rozsda, a számítógépeknél és a mobiltelefonoknál a vírusok, az élő szervezetekben a betegséget okozó baktériumok és vírusok. Ugyanígy károsítja lelkünket a bűn. A bűneset után élő emberiség nem tud szabadulni tőle, csak Krisztusban! A potyautas a Krisztus jelenlétében lebukik, és kénytelen leszállni lelkünk járművéről, a mi testünkről is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése