2014. február 17., hétfő

3Mózes 12.



Három miért!
1.    Miért tesz tisztátalanná a vér, ami megtisztít? Az áldozat vére nem csak hogy tiszta, de meg is tisztít. A háborúban kiontott vér, a havi vérzés és a vérfolyás – tisztátalanná tesz. Sok múlik azon, hogy honnan származik az a vér, és mire használja az ember! Milyen szándékkal folyik a vér?
2.    Miért van különbség a fiú és a leány gyermek születése között? A tisztulás, az vezeklés. Ami nem úgy sikerült, ahogy szerette volna az ember, azért vezekelnie kell. Fiút szeretne adni férjének, fiút, aki lehet az eljövendő messiás. Házasságkötésnél is a leány gyermekkel kellett hozományt adni. 
3.    A születés miért tisztátalan? Az új élet érkezése teljesíti Isten parancsát: „Szaporodjatok, sokasodjatok!” (1Móz 1,28). A bűn átka mégis ránehezedik: „fájdalommal szülöd gyermekedet” (1Móz 3,16). Viszont, ha átok van rajta, akkor meg kell tőle tisztulni!
Azt hiszed, hogy jó – de Isten megátkozta az ember bűne miatt. Tisztulj meg és adj hálát Isten ajándékáért! Hány és hány ilyen dolog van, amiről úgy gondoljuk, hogy jó, és Istennek kedves, s mégis átok van rajta… Mindennel hálaadással kell tehát élnünk (1Tim 4,3-4)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése